Change Begins With You And Me!

15.06.2022 298

İtalyan okul "Istituto Comprensivo Casoria3 Carducci King" koordinatörlüğünde yürütülen "Changes begins with you and me!" –"Değişim seninle ve benimle başlar!" adlı K229 Erasmus + projesine okulumuz Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu ortak olmuştur. Türkiye ve İtalya dâhil beş ülkenin katılımıyla gerçekleşen bu projenin ortakları arasında Romanya, Portekiz, Bulgaristan'dan okullar bulunmaktadır. Bu projede:Toplumumuzu, insanların doğaya verdikleri zararlar konusunda bilinçlendirerek; su kaynaklarımızın korunması, çevreye verilen zararın önüne geçilmesi, denizdeki, topraktaki ve havadaki canlıların daha uzun yaşaması ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılması amaçlanmaktadır.

Proje Kapsamında Yapılan Hareketlilikler:

6 -10 Aralık 2021 tarihleri arasında Okulumuz Müdürü Ahmet ERDOĞAN, İngilizce Öğretmeni Özgür KIZILASLAN ve beraberlerindeki üç öğrenci ile İtalya-Napoli kentinde gerçekleştirilen ilk proje toplantısına katılmışlardır. Bu ziyaret süresince keyifli vakit geçiren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz diğer ülkelerden gelen öğrenciler ile etkileşimde bulunmuşlar dil yeterliliklerini geliştirmişlerdir. Bir hafta süren toplantıda katılımcılar beraberlerinde getirdikleri tohumları "Istituto Comprensivo Casoria3 Carducci King" okulunun bahçesine dikmişlerdir. Öğretmen ve öğrenciler çevre konulu birçok çalışmaya katılmışlardır.

15-06-202215-06-202215-06-202215-06-202215-06-2022

1-7 Mayıs 2022 tarihleri arasında okulumuzdan 4 öğretmen ve 5 öğrenci projemizin ikinci toplantısını gerçekleştirmek üzere Bulgaristan-Rakovski kentine gittiler. Bir haftalık toplantı süresince öğretmen ve öğrencilerimiz projemizin içeriğinde bulunan; Sudan enerji üretme, Rüzgâr çiftliği kurma, Giyilebilir teknolojik kıyafet tasarımı başlıklı çalışmalara katılmışlardır. Ayrıca tarihsel ve kültürel turlar ile keyifli vakit geçiren öğretmen ve öğrencilerimiz Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmuşlar ve dil yeterliliklerini geliştirmişleredir.

15-06-202215-06-202215-06-2022

Proje ile ilgili diğer gelişmeler bu sayfada yayınlanmaya devam edecektir...