Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu Tarihçesi

12.12.2012 1982

1968-1969 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuza "Osmaniye İlkokulu" adı verilmiştir.

2005 yılında okul arazisine ek bina yapılarak okulumuz "Osmaniye İlköğretim Okulu" ismini alarak 8 yıllık kesintisiz eğitime başlamıştır.

2012 yılında çıkarılan 4+4+4 adı ile bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim kanunu kapsamında okulumuz ortaokul ve ilkokul olarak iki ayrı okula dönüştürülmüş ve "Osmaniye Ortaokulu" adıyla eğitim faaliyetlerine devam etmiştir.

1969 yılında yapılan eski binada Osmaniye İlkokulu, 2005 yılında yapılan yeni binada ise Osmaniye Ortaokulu eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken, 2013 yılında eski binaya yıkım kararı çıkması ile ortaokulun eğitim gördüğü yeni bina Osmaniye İlkokuluna tahsis edilmiştir.

Osmaniye Ortaokulu olarak Akbelen mahallesinde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu binasında 2020-2021 eğitim yılı başına kadar eğitim faaliyetini sürdürmüştür.

Okulumuz 2020-2021 eğitim yılı başında Hüseyin Özer Merzeci İlkokulu'nun taşınması sebebiyle boşalan okul binasına geçmiş ve eğitim faaliyetine burada devam etmektedir.

Mevcut okul binamız hayırsever Hüseyin Özer Merzeci tarafından yaptırılmış olup, mevzuat gereği okulumuzun ismi "Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.